Nieuwsbericht

Benieuwd hoe anderen de zero emissiedoelstellingen realiseren? Bekijk de video's

Gisteren zijn tijdens het congres de resultaten van de monitor Doelgroepenvervoer gepresenteerd. Ruim 32% van het doelgroepenvervoer rijdt al rond in ZE voertuigen, een mooi resultaat! Maar hoe hebben de verschillende opdrachtgevers en vervoerders dit gerealiseerd? Met een elektrische bus hebben we een rondje door het land gemaakt. Hoe staat het met de zero emissie-doelstellingen? Zijn we al bijna bij nul? We merken dat de verschillen erg groot zijn. 

Video 1: Op weg naar 0 (noord naar oost)
We starten in het noorden van het land en rijden naar de Achterhoek en stoppen voor een praatje bij Geert-Jan Verzijden van ZOOV Beheer. Vervolgens rijden we verder naar Rivierenland waar we Rogier Roding van Versis en Patrick van den Oetelaar van HaarsGroep spreken. We krijgen twee verschillende aanpakken te horen. Benieuwd? Bekijk de video.

Video 2: Op weg naar 0 (midden naar west)
Voor deel 2 rijden we naar het midden van het land waar we Hanneke Boxman van gemeente Utrecht treffen bij het UMC. Van Utrecht rijden we door naar het westen, naar Haarlemmermeer waar we in gesprek gaan met wethouder Charlotte van der Meij. Op een druk laadpunt spreken we vervoerder Menno de Vries van Atax Groep. Ook hier krijgen we verschillende aanpakken te horen hoe te verduurzamen. We sluiten ons rondje af in Den Haag met Fleur de Bruijn van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Benieuwd hoe nu verder? Bekijk de video.