Lidmaatschap VDVN

Wat goed dat je een lidmaatschap van VDVN overweegt! VDVN houdt zich met name bezig met het behartigen van de belangen van leden. Dit doen we zowel in een-op-een overleggen als aan landelijke overlegtafels voor belangrijke en actuele thema’s: zero emissie, publieke mobiliteit en leerlingenvervoer. Maar ook in de politiek, in de media, bij vervoerders en bij andere stakeholders vertegenwoordigen wij de belangen van onze leden. 

We houden onze leden op de hoogte van actualiteiten, nieuwe regelgeving en best practices. Als lid heb je toegang tot het gesloten kennisplatform, waar je informatie kunt vinden over de thema's en vragen kunt stellen. Ook kan je gratis deelnemen aan ons congres, regiobijeenkomsten en inhoudelijke webinars. 

Vereniging voor én door leden  

Een belangrijk aspect van onze vereniging is dat we met elkaar meer kunnen bereiken dan alleen. VDVN biedt diverse mogelijkheden om te netwerken en te verbinden met andere leden.  

Leden kunnen, indien gewenst, een actieve bijdrage leveren aan VDVN. Voor elk thema is een commissie opgericht waarin leden en bestuursleden actief deelnemen en samenwerken. Op deze manier worden uitdagingen gezamenlijk aangepakt. Relevante uitkomsten worden uiteraard met leden gedeeld. Het deelnemen aan een commissie geeft je als lid een groot voordeel. Weten wat er speelt, kennisnemen van actuele voorbeelden en de kans om zelf thema’s en vragen te adresseren bij VDVN. Stuur een mailtje naar info@vdvnederland.nl als je hier vrijblijvend meer over wilt weten. 

Ook het ontmoeten van elkaar en kennis uitwisselen is belangrijk. Dit kan tijdens onze bijeenkomsten zoals het congres en de jaarlijkse ledenvergadering. Maar ook dagelijks via ons kennisportaal door vragen te stellen aan andere leden.  

Ledenvoordelen op een rij 

  • Gezamenlijke belangenbehartiging van belangrijke thema's 
  • Altijd op de hoogte van actualiteiten, nieuwe regelgeving en best practices 
  • Een netwerk voor kennisdeling met andere leden 
  • Neem deel aan een commissie en praat mee over belangrijke en actuele thema’s 
  • Gratis toegang tot bijeenkomsten zoals het congres, regiobijeenkomsten en webinars 
  • Profiteer mee van landelijke ontwikkelingen en programma’s  

Vragen over het VDVN-lidmaatschap 

Wie kunnen lid worden van de VDVN? 
Het lidmaatschap van de VDVN is bedoeld voor opdrachtgevers in het doelgroepenvervoer. Dit zijn gemeenten in Nederland. Deze kunnen vertegenwoordigd worden via een samenwerkingsverband. 

Wat zijn de kosten van het lidmaatschap? 
Tijdens de oprichting en start van de VDVN (2023 en 2024) is tijdelijk een lage startcontributie ingesteld. In de ALV van juni 2024 wordt er een kostendekkend contributiebedrag vastgesteld. De hoogte van de contributie wordt jaarlijks geïndexeerd.   
 
Voor 2024 is dit:  

  • Gemeenten met minder dan 90.000 inwoners. Dit lidmaatschap kost € 564,41 per gemeente. 
  • Gemeenten met 90.000 of meer inwoners. Dit lidmaatschap kost € 1129,14 per gemeente. 

Lidmaatschap aanvragen? 
Vul het formulier in en laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. Voor vragen over het lidmaatschap dan kan je contact opnemen met Dorathé Hoentjen, verenigingscoördinator VDVN.  

We hopen je binnenkort als lid te mogen verwelkomen!