Nieuwsbericht

Publicatie RVO-monitor doelgroepenvervoer

We zijn op weg naar 100% Zero Emissie (ZE) doelgroepenvervoer in 2025. Om de voortgang van deze doelstelling te volgen is een monitor uitgevoerd door RVO in samenwerking met VDVN en in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). In de monitor wordt aan de hand van aangeleverde data bepaald hoe groot het aandeel ZE voertuigen binnen doelgroepenvervoer is. Dit is de eerste monitor, deze zal jaarlijks herhaald worden. De monitor kun je hier lezen. De factsheet geeft de belangrijkste resultaten beknopt weer.

VDVN ondersteunt haar leden op verschillende wijzen dit ambitieuze doel te behalen. Inventariseren van de stand van zaken via de monitor is een belangrijk instrument. Daarnaast heeft VDVN gezamenlijk met IenW “de Wegbereiders” opgestart. Gemeenten kunnen problemen die zij ervaren of verwachten om Zero Emissie aan te besteden, melden bij VDVN en met experts wordt gezocht naar een oplossing. De uitkomsten worden gedeeld met alle leden, zodat er goed van elkaar geleerd kan worden. Verder deelt de VDVN informatie over zero emissie via bijeenkomsten en haar ledenportaal.

De eerst volgende online ledenbijeenkomst is op 9 november van 13.00 - 14.30 uur. Deze staat in het teken van de RVO monitor en NEA. Klik hier voor meer informatie en je aan te melden

Wil je meer weten over de VDVN, of haar diensten. Neem gerust contact met ons op via info@vdvnederland.nl