Nieuwsbericht

Publiek Vervoer Groningen Drenthe genomineerd voor de Nederlandse Privacy Awards

Publiek Vervoer Groningen Drenthe is genomineerd voor de Nederlandse Privacy Awards. Deze Awards bieden een podium aan organisaties die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken.

Publiek Vervoer Groningen Drenthe zet zich in voor samenwerking tussen overheid en vervoersaanbieders, om zo een sociaal en inclusief vervoersaanbod te garanderen in de regio. Effectieve samenwerking vereist inzicht in reisbehoeften en reisgedrag van de betreffende doelgroepen. Samenwerken op persoonsgegevens is extra gevoelig wanneer het een kwetsbare groep betreft, zoals Wmo-geïndiceerden.

In samenwerking met Roseman Labs heeft Publiek Vervoer Groningen Drenthe zich ingezet om de best beschikbare privacybescherming te vinden voor analyseren van reisgedrag zonder inzage in persoonsgegevens van de reizigers van meerdere vervoersorganisaties. Dit in een omgeving waarin dit type analyse nog maar niet of beperkt wordt toegepast.

De jury nomineert Publiek Vervoer Groningen Drenthe daarom voor een Nederlandse Privacy Award. Benieuwd naar de andere genomineerden? Lees hier het volledige artikel.