Nieuwsbericht

Opdrachtgevers en vervoerders fanatiek aan de slag tijdens congres Duurzaam Aanbesteden Doelgroepenvervoer

Zo’n 100 opdrachtgevers en vervoerders reisden 9 oktober af naar Amersfoort voor het 2e gezamenlijke congres ‘Duurzaam Aanbesteden Doelgroepenvervoer’. Een leuke en intensieve middag waar het gesprek met elkaar centraal stond. 

Na de lunch werden de gasten, met elkaar aan ‘keukentafels’ gezet om het gesprek te kunnen voeren. Dagvoorzitter Monique Verhoef nam de zaal, in een vlot tempo, mee in de wereld van zero emissie doelgroepenvervoer samen met de organiserende partijen AIM, ministerie van IenW en VDVN. Keynotespreker en filosoof Ruud Veltenaar trapte de middag af met zijn inspiriment ‘Omrijden naar de toekomst’.  

Anna Haarhuis van RVO, presenteerde met trots, de resultaten van de monitor Doelgroepenvervoer. Ruim 32% van het doelgroepenvervoer rijdt rond in ZE voertuigen, een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Een mooi resultaat! Om tot 100% te komen zijn er nog wel uitdagingen. In twee video’s hebben we tips en knelpunten van opdrachtgevers uit het land laten zien. Bekijk hier de video’s. 

Tijd voor actie. Kannen koffie, thee en een blik met koekjes werden op de keukentafels gezet. Opdrachtgevers en vervoerders werden uitgedaagd om met elkaar het spel ‘SchoolReis’ te spelen. Wie brengt de meeste leerlingen naar school in een stad met beperkte laadcapaciteit en een college met verschillende belangen. Het ging er fanatiek aan toe. 

Na de pauze was het tijd voor vier workshops waar de deelnemers de diepte en interactie met elkaar aangingen over Netcongestie, Duurzaam aanbesteden, Publieke mobiliteit en Duurzame inzet van mens en middelen. De middag werd afgesloten met een ludieke samenvatting van de middag door sneldichteres Dominique Engers en haar gitarist. Met een lach op het gezicht gingen de gasten naar de netwerkborrel. Benieuwd naar de dag? Bekijk hier de sfeerimpressie